Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Före detta elev Åre-elev till final i Årets kock

Sebastian Thuresson, före detta elev på Åre hotell- och restaurangskola, Åre gymnasium, är en av de sex finalisterna i Årets kock 2014.

På fredag avgörs det. Av sex kockar kommer en att utses till vinnare och får då titeln Årets kock 2014. Sebastian Thuresson, som gick ut från restaurangskolan i Åre 2008, är en av finalisterna.

– Sebastian var en av juryns favoriter redan i semifinalen där hans rätt fick mest poäng, då lagade han skrej som är en torskfisk. Han är jätteduktig på fisk överlag, säger Ylva D Lindh som är programansvarig på Åre hotell- och restaurangskola.

Sebastian Thuresson kommer från Stockholm, men under sina tre gymnasieår bodde han i Åre. Han gjorde praktik på Dahlboms på Torget och på Marcus Samuelssons restaurang Aquavit i New York. För närvarande jobbar han på restaurang F12 i Stockholm som ägs av stjärnkocken Melker Andersson.

– Vinner Sebastian årets kock så kommer han att bli ett känt kocknamn i media, säger Ylva D Lindh som kommer att följa tävlingen på nätet.

Årets kock, som startade 1983, är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. Vinnaren blir svensk mästare och får titeln Årets kock under ett år. Många kända kockar sitter med i juryn, bland annat Leif Mannerström, Fredrik Eriksson och Karin Fransson. Dessutom sitter prins Carl Philip på en jurypost.

Tävlingen går av stapeln på fredag den 7 februari mellan klockan 9.00 och 16.00 i Stockholm och kan ses på Årets Kocks hemsida.