Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Hammerdals Hembygdsförening

Lördagen den 1 december hade Hammerdals Hembygdsföreningen bjudit in alla som hjälpt till under året på en jullunch. Styrelsen hälsade alla besökare och musikanter välkomna.

Mildred Edin läste en egenhändigt skriven dikt och efter den bjöds det på jättegod risgrynsgröt, som Britt Zakrisson kokat, och till detta härliga skinkstutar som rundades av med kaffe och pepparkakor.

När alla ätit sig mätta gjordes dragningen på lotteriet där högsta vinsten bestod av en tavla av Hammerdalskonstnären Lina Eriksson. Vi sjöng allsång på vackra jullåtar och stämningen var verkligen på topp.

Eftermiddagen avslutades med fantastiskt bra musik av Lillian Klingbjer, Björn Gradin, Thore Edelsvärd, Sven Ivar Henriksson och Pelle Stjernström. Det var en på alla vis en jättetrevlig eftermiddag. Tack till er alla.

1:a adventssöndagen, 2 december, hade styrelsen den traditionella Gammeldags Jul på Hembygdsgården i Hammerdal. Marschaller var tända från E45:an upp till Hembygdsgården. Hela huset var pyntat med ljus, girlanger, julkrubba, tomtar, änglar, julgran etcetera. Nytt för i år var försäljning av julklappar från tomtesäcken som smånissarna Natalie och Erik hjälpte till med medan tomten gick runt och hälsade på alla och bjöd på godis. Servering med kaffe, glögg och pepparkakor lät sig väl smakas.

Men vad vore jul på Hembygdsgården utan Karin och Bure Berglund som spelade och sjöng hela kvällen. Karin läste även sagor för barnen och lekte lite jullekar. I jägarstugan ute på gården hade Deanne Edin som vanligt fixat ett tomtesmyg som alltid är lika uppskattat.

Det var en fantastiskt rolig helg med mycket uppskattning och många trogna besökare.

Vi önska er alla en riktigt God Jul.

//styrelsen

HANS ELSTAD

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel