Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Jämtlands gille

62 personer mötte upp när Jämtlandsgillet i Stockholm firade sitt 95-årsjubileum på Restaurang Två grabbar & kök.

Årsmotet öppnades med att ordförande Sven Boman hälsade alla hjärtligt välkomna. Särskilt välkommen var hedersdoktorn och gastronomen Fia Gulliksson, som utsetts till årets kulturstipendiat för sina värdefulla insatser för matkonst.

Ordförande framhöll att det var mycket positivt att vårt gille under 2017-2018 fått 28 nya medlemmar. De nya medlemmarna tilldelades vår gillesnål av gillesvärdinnan Gunnel Boman.

Styrelsen har påbörjat planeringen för 100-årsjubileet 2023.

Vid årsmötet utnämndes Carl-Erik Asplund, Sven Boman och Sture Höglund till hedersledamöter. Kassören Allan Palmqvist tilldelades gillets hedersmedalj i guld.

Årsmötet slutade med att vi sjöng Jämtlandssången med musik av Torgny Nilsson och Bo Söderberg.

Till middagen serverades lax eller grillad ryggbiff. Därefter drack vi kaffe och åt jubileumstårta. "Skrinnaren" Carl-Erik Asplund höll tal och berättade många trevliga historier från Jämtland.

Så var det dags för kvällens höjdpunkt då vår kulturstipendiat Fia Gulliksson berättade om sig själv och sitt långa arbete för jämtländsk mat. Hon berättade sedan om sitt arbete att sprida kunskap om jämtländsk mat inte bara i Sverige utan i hela världen.

Vi var alla mycket imponerade av Fias alla insatser för mat från Jämtland och hon är en mycket värdig kulturstipendiat. Under hela uppträdandet fick Fia mycket varma applåder.

Kvällen fortsatte med sång och musik och avslutades med ett stort lotteri med många fina vinster från Jämtland.

Sven Boman