Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare i Sveg stöttar skidskytteprojekt

Svegs företagarutveckling har beslutat sig för att stötta Skidskytteförbundet. Medlemmarna går in med en summa som räddar utbytet med Nya Zeeland och Australien.

Under en informationskväll i Sveg berättade skidskytteförbundets Patrik Jemteborn om satsningen på att få VM 2019 till Östersund, ett projekt som Härjedalens kommun stöttar.

– Härjedalen var med vid vår förra ansökan och de hjälper oss även denna gång, berättar Jemteborn och avslöjar att Härjedalen redan är en vinnare ekonomiskt i och med de utbyten inom skidskytte som gjorts med Nya Zeeland och Australien.

– Vi vill gärna ha goda vänner i skidskyttevärlden och de har varit väldigt nöjda med mottagandet i Sveg och Härjedalen.

Målet är att fortsätta utbytet men det fattas en del pengar för att de svenska åkarna och ledarna från skidskyttegymnasiet i Sveg ska kunna åka över till andra sidan jorden.

– Den summan kommer vi att ställa upp med. De av våra medlemmar som varit i kontakt med utbytesprojektet är mycket nöjda och givetvis vill vi säkerställa en fortsättning, berättar Anders Lindkvist, vice ordförande i Svegs företagarutveckling.

– Pengarna kommer vi inte att ta ur SFUs kassa utan vi gör en insamling bland medlemsföretagen. Det är frivilligt att vara med på sponsringen men vi kan ändå lova att pengarna kommer in, säger Anders Lindkvist.

Under kvällen diskuterades även de satsningar som är på gång vid skidstadion i Sveg. En utökad skjutvall och lite ombyggnationer krävs för att anläggningen ska kunna användas i större sammanhang även för skidskytte.

– Jag är säker på det går att få fina nationella tävlingar men även internationella. Sedan vet jag att Sveg är intressant som ort även för lägerverksamhet till såväl klubbar som landslag, säger Patrik Jemteborn och tillägger att detta definitivt blir aktuellt om Östersund får VM.