Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare och föräldrar vill ha säkrare trafik

Bybor och företag gör nu ett nytt försök för att få Vägverket att förbättra trafiksäkerheten i Hede.
– Vi anser att det krävs åtgärder omgående innan någon allvarlig olycka händer, säger Lars Bygdén, ordförande i Hede företagargrupp.

Företagarna har tillsammans med föreningen Hede Framåt vänt sig till Härjedalens kommun där man vill att kommunstyrelsen ställer sig bakom förslaget och hjälper till att lösa situationen.

det är Vägverket som ansvarar för de problem och de åtgärder vi hoppas ska lösa situationen men vi hoppas att kommunen hjälper till.

Den allt mer trafikerade riksväg 84 som går genom byn menar många är rena trafikfaran för framförallt de barn som ska till och från skolan.

– Där kör bilisterna alldeles för fort då genomfarten inte direkt inbjuder till att hålla 50 kilometer i timmen. Vi har bostadsområden på båda sidor vägen men fartdämpare saknas och det finns inte ett enda övergångsställe, säger Lars Bygdén.

Inne i centrum vill de ordna den hopplösa fyrvägskorsningen vid kyrkan. En ”minirondell” skulle lösa problemet menar Hede företagargrupp och Hede Framåt.

påtalats vid många olika tillfällen och på olika sätt under flera år. Nu vill vi se resultat, säger Lars Bygdén.

För ett par år sedan byggde Vägverket några vådliga vägbulor i byn för att få ner farten.

– Inget lyckat drag, nu kör bilarna på trottoaren i stället för guppen och många bilister, inklusive den tunga trafiken, kör Bastugatan i stället.