Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare vill veta varför kommunen bad om ursäkt

Den stridbare företagaren Olle Olsson, Åsarna, nöjer sig inte kommunens ursäkt förra året. Nu vill han också ha klarlagt vad kommun­en menade med ursäkten.­

Annons

Det var i slutet av november i fjol som Bergs kommun avsåg att sätta punkt i den mångåriga följetongen om Olle Olssons kamp mot myndigheterna.

Den offentliga ursäkten framfördes i kommunfullmäktige av kommunalrådet Lena Olsson (Be) och kommunchefen Britt Inger Stein-Öhrnell.

Från kommunens sida ansåg man sig inte ha gjort något fel i de stödärenden som rört Olle Olssons företag samt att ärendet nu var preskriberat och avslutat.

Men Olle Olsson anser inte att ärendet är preskriberat och begär nu i ett brev till kommunfullmäktige en förklaring till agerandet med ursäkten.

Olle Olsson vill dels veta på vilka grunder Bergs kommun kan påstå att man inte begått något fel, dels veta vad det egentligen är som man bett om ursäkt för.

– Jag har bett både kommunalrådet och kommunchefen om en förklaring. Men eftersom jag hittills inte fått något svar vänder jag mig nu till kommunfullmäktige för att få ett svar, skriver Olle Olsson.