Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsamma gymnasieelever på mässa

Ett litet pengafodral i tyg som går att stoppa i sin BH när fickor saknas. Det var en av många idér när Ung företagsamhet hade mässa på Campus.

Annons

83 unga företag som gymnasieelever driver runt om i länet befann sig på den regionala mässan ”Våga vara egen” i Exercishuset på Campus under torsdagen.

– Det har varit fantastiskt mycket folk och det har varit bra försäljning, säger Anki Helgesson, inspiratör på Ung företagsamhet.

på företagsamheten bland eleverna i Jämtland. Annica Englund arbetar i företaget UnderPocket UF som tillverkar pengafodral som går att stoppa i sin BH.

– Vi kom på det när vi var på krogen. Många lägger undan väskan och stoppar pengarna i behån eller i skorna i stället, säger hon.

De var nyligen på en mässa i Norge och sålde 27 hållare på bara någon timme. På mässan i Östersund gick försäljningen också bra.

– Vi har skaffat en kontakt med en dansk underklädesfirma. Vi ska få svar från dem snart om de vill sälja vår produkt, berättar Annica Englund.

Tyget till fodralet är återanvänt tyg.

– Det finns en miljömedvetenhet som vi hakar på, säger hon.

virkar Mattias Olsson från företaget Isocs UF hållare för mobiltelefoner och MP3-spelare. Även deras försäljning har gått bra. Han tycker inte att det är svårt att virka.

– Det har jag kunnat sedan i sexan, säger han.

Emelie Söderlundh och Hanna Häggblad har företaget Mums i Kvadrat UF som bakar och säljer bakverk till företag. Storsäljaren är vaniljbitar.

– Från början tänkte vi ge ut en bok om bakning. Men det blev för dyrt. Vi tycker om att baka så det här företaget är perfekt, säger Emelie Söderlundh.