Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagsamma gymnasieelever på mässa

Ett litet pengafodral i tyg som går att stoppa i sin BH när fickor saknas. Det var en av många idér när Ung företagsamhet hade mässa på Campus.

83 unga företag som gymnasieelever driver runt om i länet befann sig på den regionala mässan ”Våga vara egen” i Exercishuset på Campus under torsdagen.

– Det har varit fantastiskt mycket folk och det har varit bra försäljning, säger Anki Helgesson, inspiratör på Ung företagsamhet.

på företagsamheten bland eleverna i Jämtland. Annica Englund arbetar i företaget UnderPocket UF som tillverkar pengafodral som går att stoppa i sin BH.

– Vi kom på det när vi var på krogen. Många lägger undan väskan och stoppar pengarna i behån eller i skorna i stället, säger hon.

De var nyligen på en mässa i Norge och sålde 27 hållare på bara någon timme. På mässan i Östersund gick försäljningen också bra.

– Vi har skaffat en kontakt med en dansk underklädesfirma. Vi ska få svar från dem snart om de vill sälja vår produkt, berättar Annica Englund.

Tyget till fodralet är återanvänt tyg.

– Det finns en miljömedvetenhet som vi hakar på, säger hon.

virkar Mattias Olsson från företaget Isocs UF hållare för mobiltelefoner och MP3-spelare. Även deras försäljning har gått bra. Han tycker inte att det är svårt att virka.

– Det har jag kunnat sedan i sexan, säger han.

Emelie Söderlundh och Hanna Häggblad har företaget Mums i Kvadrat UF som bakar och säljer bakverk till företag. Storsäljaren är vaniljbitar.

– Från början tänkte vi ge ut en bok om bakning. Men det blev för dyrt. Vi tycker om att baka så det här företaget är perfekt, säger Emelie Söderlundh.