Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagsmässa för elever i Strömsund

Ett 20-tal företag ställde upp när det under fredagen ordnades företagsmässa på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund

– Det här är en viktig dag. Företagen får visa upp sig och eleverna får se vilka möjligheter som finns. Det handlar om att det är möjligt att starta eget men också om att företagen får möta en framtida arbetskraft, säger Anders Blomberg, vd vid Strömsunds Utvecklingsbolag som tillsammans med skolan arrangerade mässan

Dagen började med att rektorn och kommunchefen hälsade välkomna innan Anders Blomberg berättade om hur det är att vara egen företagare.

Det gjorde också Maria Löfgren som äger Hellroad Tatoo i Strömsund och Tomas Berntsson från Tobe i Fyrås.

– Det är viktigt att visa att det går att driva ett framgångsrikt företag i en liten by som Fyrås. Vi ser inga nackdelar utan tvärtom. Det blir mycket resande och då är det en ynnest att få komma hem rill lugnet och ron, säger Tomas Berntsson.

Företaget Ageris sysslar med kundservice, kundtjänst och teknisk support. Man håller till i det gamla fängelset i Ulriksfors.

– Det här är ett fantastiskt bra initiativ. Vi rekryterar ofta folk och här får vi en chans att visa upp oss, säger Jessica Karlsson som är tillförordnade platschef vid företaget.

Pontus Roos pluggar på Hjalmar Strömer men brukar då och då jobba hos Ageris.

– Mässan är hur bra som helst. Vi får se vad som finns och kan knyta kontakter med olika företag, säger Pontus Roos.

Anders Blomberg menar att mässan är viktig oavsett om ungdomarna efter gymnasiet väljer att jobba eller plugga vidare.

– Det här kan exempelvis leda till att fler gör sina examensjobb på hemmaplan, säger Anders Blomberg.