Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Författare pratade om nysläpp

Sex nya böcker, sex författare. I kväll presenterade författarna sina egna böcker då Jengel förlag bjöd på boksläpp.

Marie Stensby presenterade sin bok "Den skelögdes son" om Gnaeus Pompejus Magnus. Pompejus räknas som en av Roms mest kapabla härförare. Marie Stensby har tidigare skrivit fleralokalhistoriska böcker.

"Stekta bondpigor – och andra krönikor" heter den bok som Britt Lindblad presenterade på bokträffen, som arrangerades av Jengel förlag på Östersunds bibliotek. Britt Lindblads bok är en samling av de krönikor som hon under många år fått publicerade i Länstidningen.

Rune Mats kommer ut med boken "Krönikespelet om Gyrdh Bodakarl" som handlar om vardagen vid Själastugan i Ragundaskogen.

Erik J Bergström har skrivit en bok om Nils Olof Näs och hans tre bröder som under slutet av 1800-talet verkade inom länets skogsindustri. Boken heter "Patron Stubbe – ingen fattig riddare".

"Olaus – Entreprenören från Lit" heter den bok som Eskil Renström skrivit. Den handlar, som titeln antyder, om Olaus Lithander från Lit som rönte ekonomiska och sociala framgångar i dåtidens Jämtland.

Ambjörn Sandler presenterade sin tredje bok "Utmaningen – flykten eller flytten från Sverige", en bok om utvandlingen till Amerika.