Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Författaren till Östersund på måndag

I kväll går ÖP:s bokcirkel i mål med sin första bok – "Än klappar hjärtan" av Helena von Zweigbergk.

Bara förra veckan gjordes 250 inlägg under den timme cirkeln var i gång, tillsammans med flera ­externa läsare.

Nu har vi läst hela boken på drygt 400 sidor och är redo att sammanfatta våra intryck av berättelsen om de tre systrarna vars liv plötsligt tar nya vägar från den studentuppvaktning som är öppningsscenen.

Nu vet vi också hur det går med de äktenskap som kommit i gungning.

Kommer storasyster Astrid och hennes Henrik att fortsätta ihop? Kommer mellansyster Sandra att gå vidare med sin Per? Och hur klarar lillsyster Lena kampen mot sin cancer?

Flera inlägg har berömt författaren för att vi får samma skeende berättat ur var och en av de tre systrarnas synvinkel, vilket komplicerar bilden av vad som händer.

Varför är storasystern så mån om sin perfekta yta, varför går ekonomin omkull för mellansystern och hur sorglöst har lillasysterns liv egentligen varit?

Våra deltagare har ivrigt kommenterat systrarnas val och hur de förhåller sig till raden av familjehemligheter som läsaren blir medveten om under läsningens gång.

Så vad tycker vi och ÖP:s läsare om otrohetsaffärer, lögner, vinpimplande och misstänksamhet mellan systrarna?

Är det hämtat mitt ur livet eller känns något konstruerat? Vad hade vi velat läsa mer av, eller mindre?

Och vill du lära känna författaren till boken lite närmare finns chansen nu på måndag 9 december då Helena von Zweigbergk kommer till ett författarsamtal med deltagare i cirkeln på Östersunds bibliotek, inbjuden av ÖP.

Fritt inträde och start 18.30.

Välkommen då och välkommen i kväll att följa cirkeln – och delta med egna inlägg – under fliken "boksnack" på ÖP:s hemsida.