Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förhandlingar på gång i Åre

Partierna i Åre kommun förbereder sig nu för förhandlingar. Än så länge har det bara skett interna samtal i partierna.
– Det lär börja röra på sig nu i veckan. Men jag tror inte det blir klart förrän nästa vecka, säger Peter Bergman (S).

Centerpartiet, Moderaterna och Västjämtlands väl har haft kommunalrådsposterna under den senaste mandatperioden. Socialdemokraterna har haft oppositionsrådsposten.

Valresultatet i höstens kommunfullmäktigeval innebar att Socialdemokraterna backar med nästan 3 procentenheter, medan Centerpartiet ökar med 1,42 procentenheter.

– Vi hade partimöte på måndagskvällen. Det börjar närma sig förhandlingar den närmsta tiden. Vi har haft lite sonderande samtal. Vi har sagt att vi inte har några stängda dörrar mot något parti förutom Sverigedemokraterna, säger Daniel Danielsson (C).

Moderaternas Leif Nord berättar att alla partier nu utsett sina förhandlare och att de första träffarna är inbokade.

– Sedan utifrån de träffarna kan arbetet börja, det lär ta några veckor, säger Leif Nord.

Miljöpartiet och Sverigedemokraterna ökade också sin röstandel. Men det blir återigen Västjämtlands väl som kommer att ha avgörandet i sin hand om vilken majoritet det blir i Åre kommun.

– Vi kommer ta diskussionen med de andra partierna nu, säger Mikael Sundman, från Västjämtlands väl.

Centerpartiet gjorde i valrörelsen klart att de vill se en vindkraftpark på Moskogen, något som Västjämtlands väl absolut inte vill gå med på.

– Vi har inte tagit den diskussionen med dem än. Det ska vi göra. Det kommer hända grejer redan nu i veckan, säger Mikael Sundman.