Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlorade mot Leksand med 3-0

Svegs nio utespelare kämpade som lejoninnor men mot tre fulla Leksandsfemmor tröt orken.

– Alla gör en fantastisk match, säger tränaren Tommy Svensson

Det blev en tuff resa för Svegs IK:s nio utespelare mot Leksands IF på lördagseftermiddagen. De rödklädda hockeydamerna fick koncentrera sig på försvarsspel vilket märktes inte minst i skottstatistiken. 35-13 till Leksands favör. Noterbart är att Svegs målvakt Elin Hellström bara släppte in tre mål.

– Det var lite svettigt men jag tycker att vi gjorde vår bästa match hittills, säger hon.

Och tränare Tommy Svensson håller med.

– När vi har nio utespelare mot tre femmor då blir det mycket försvarsspel. När vi ska ställa om och kontra orkar vi inte riktigt. Samtidigt tycker jag att Leksands två första mål är riktiga skitmål, säger han.

Svegs trupp blev ännu mindre i slutet av andra perioden när Lisa Larsson åkte på en crosschecking och fick ledas av rinken. Straffet blev 2+10 minuter i utvisningsbåset för den skyldige leksandspelaren.

Kalle Juvas, tränare för Leksand, var förstås nöjd med resultatet och passade på att ge en eloge till Svegsdamerna.

– Jag tycker att de kämpar på bra efter förutsättningarna med lite folk och så. Det är alltid svårt att komma upp hit till Sveg och spela. De står upp bra och vill mycket, säger han.

Söndagens match mot Sandviken har strukits på Svegs begäran.

– Det blir för mycket med vår tunna trupp. Men nu har vi uppehåll i tre veckor och jag räknar med att vi ska få tillbaka flera spelare som varit borta på grund av skador eller annat. Då kan vi också nöta på med tre femmor och då blir det bättre, säger Tommy Svensson.