Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust efter svag insats – men Emsjö är ändå nöjd med säsongen

Trots förlust i säsongens sista seriematch och en förlorad femteplats i tabellen är IBC-tränaren Jonas Emsjö nöjd med säsongen.

– Det är den bästa säsong vi gjort med IBC, säger han.

I de senaste matcherna har IBC Östersund inte haft något att spela om, förutom någon placering hit eller dit. Men de har inte varit inblandade i toppen- eller bottenstriden. Därför har de också haft problem med viljan vilket visade sig även i söndagens sista seriematch för säsongen. Hemmamatchen mot Spöland bjöd inte på något riktigt skönspel från IBC. De fick jobba i uppförsbacke och gästerna petade in 3–0 tidigt i den tredje perioden.

– Då tror jag att luften gick ur oss. Det är svårt att spela en match som bara ska spelas. Men vi ville så gärna vinna för att befästa femteplatsen, sa Emsjö efter 1–5-förlusten.

Nu blev det istället en sjätteplats och det är Emsjö nöjd med.

– Sett över hela säsongen är jag naturligtvis nöjd. Vi har till och med varit och smakat på hur det är att vara med där uppe. Det har varit utvecklande att slippa kvalstrecket.

nu vill se till nästa säsong är att laget kan klara av att vinna de här täta kamperna. Att få med sig uddamålssegrar istället för förluster.

– Vi är lite för tunn för det och orutinerad. Vår förhoppning är att ta ett steg till och vara med och kriga där uppe. Men då får det inte vara ribba ut utan ribba in.

– Det är inte riktigt klart. Men spelarna och klubben har uttryckt sig så att de vill att jag ska vara kvar. Jag vill själv absolut vara kvar och se om vi kan ta ett steg till, och slåss om en eventuell division 1-plats eller kvalplats.

Säsongen avslutas på lördag med DM-final mot Valla.

– Vi ska såklart vinna DM-guld, det ska vi inte ge bort till ett division 4-lag.

Mål, IBC: Martin Larsson. Spöland: Olof Schäfer 2, Henrik Schäfer, David Olsson, Mats Tellné.

Skott: 34–27 (11–11, 9–7, 14–9)

Utvisningar: Spöland: 2x2 minuter.

Domare: Roland Carlsson, Roger Lundbäck. Publik: 48.