Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust för Jemtland mot formstarka Fränsta

Jemtland föll tämligen väntat hemma i division 2 Mittsverige i innebandy mot formstarka Fränsta. Matchen slutade 7–9 (3-5, 2-0, 2-4). Det betyder att Fränsta har åtta segrar i rad, medan Jemtland har åtta förluster i följd.

– Första perioden var väldigt böljande och vi fick inte till försvarsspelet framför mål vilket gav underläge med två mål. I pausen pratade vi om att ligga mycket närmare och framförallt spela bollen snabbare när vi vunnit den. Andra perioden är sedan klockren från vår sida då vi vinner den med 2-0 och har många fina kombinationer i anfallsspelet. I tredje perioden går Fränsta ned på folk och sätter högre press på oss och får med sig ett tidigt powerplay som dem förvaltar. När de även gör nästa mål och går ifrån till 5-7 så är det rejäl uppförsbacke. Vi fortsätter dock med vårt fina anfallsspel och lyckas göra först 6-7 och sedan 7-7 på straff. Matchen står och väger men Fränsta lyckas göra det viktiga 8-7 målet och avgör sedan matchen i tom kasse när vi trycker på för en kvittering. Spelmässigt en av årets bästa insatser från oss men återigen har vi svårt att avgöra matcherna när det står och väger i sista perioden. Extra plus idag till våra hårt arbetande centrar Daniel Cederberg och Eric Jonasson, kommenterade Jemtlands tränare Pär Malmrot efter matchen.

Bortalaget Fränsta avgjorde i tredje perioden.

Jemtlands mål gjordes av Olle Domander-Ivarsson 3, Isak Timan, Vilmer Åsenstam, Jonatan Andersson och Emil Malmrot, Fränstas av Joel Eriksson 3, Albin Karlsson 2, Andreas Lindqvist 2, Nils Karlsson och Filip Bergman.

Med tre omgångar kvar är Jemtland på elfte plats i tabellen, medan Fränsta är på andra plats.

I nästa match möter Jemtland Härnösand borta på lördag 23 februari 14.00.