Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust och Gustafssons sista match?

Sammy Gustafsson kan ha gjort sin sista match i Östersunds IK.
I så fall var det inte den roligaste avslutningen.
– Jag har inte tänkt så mycket på allettan, säger ÖIK-målvakten efter 1–4-förlusten i Sundsvall.

Annons

I den sista matchen på Sammy Gustafssons innevarande kontrakt fick han möta sin förra klubb Sundsvall.

Det blev ingen rolig start. Redan efter 5.36 i första perioden och underläge 0–1 fick ÖIK-tränaren Markus Åkerblom ta sin time out och påminna om att det var en tävlingsmatch.

– Att slå Piteå på straffar senast var jättebra. Jag vet inte om det var något som satt i huvudet sedan dess. Jag kände mig i alla fall väldigt motiverad, säger backen Petter Runesson, som fick jaga mycket med sina lagkamrater i matchinledningen.

Först i 0–3-underläge började Östersund hitta någon slags nivå.

Pontus Dünesius reducerade genom att gå den klassiska köksvägen, men det var också allt när Sundsvall visade upp en i övrigt tät defensiv.

– Vi gör ingen bra match. Sundsvall är ett nummer större i allt, säger Petter Runesson.

I morgon torsdag ska Sammy Gustafsson diskutera framtiden med ÖIK-ledningen.

Han började säsongen som kontraktslös, i hopp om att det skulle dyka upp en möjlighet i allsvenskan.

– Jag gick på två riktiga "nitar", och sedan var det inte så lätt. Alla hade kontrakterat sina målvakter, säger Sammy Gustafsson.

– Jag har inte pratat något med agenten heller, för jag har velat hålla fokus här. Det är något jag får fundera på, om det kan bli en fortsättning här. I vilket fall var det väldigt skönt att vi grejade platsen i allettan.

ÖIK:s skadade målvakt Johan Berge är så småningom på väg tillbaka. Förhoppningen är att han ska kunna medverka i DM-finalen mot Brunflo 17 december, samt när allettan börjar tio dagar senare.