Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust och Gustafssons sista match?

Sammy Gustafsson kan ha gjort sin sista match i Östersunds IK.
I så fall var det inte den roligaste avslutningen.
– Jag har inte tänkt så mycket på allettan, säger ÖIK-målvakten efter 1–4-förlusten i Sundsvall.

I den sista matchen på Sammy Gustafssons innevarande kontrakt fick han möta sin förra klubb Sundsvall.

Det blev ingen rolig start. Redan efter 5.36 i första perioden och underläge 0–1 fick ÖIK-tränaren Markus Åkerblom ta sin time out och påminna om att det var en tävlingsmatch.

– Att slå Piteå på straffar senast var jättebra. Jag vet inte om det var något som satt i huvudet sedan dess. Jag kände mig i alla fall väldigt motiverad, säger backen Petter Runesson, som fick jaga mycket med sina lagkamrater i matchinledningen.

Först i 0–3-underläge började Östersund hitta någon slags nivå.

Pontus Dünesius reducerade genom att gå den klassiska köksvägen, men det var också allt när Sundsvall visade upp en i övrigt tät defensiv.

– Vi gör ingen bra match. Sundsvall är ett nummer större i allt, säger Petter Runesson.

I morgon torsdag ska Sammy Gustafsson diskutera framtiden med ÖIK-ledningen.

Han började säsongen som kontraktslös, i hopp om att det skulle dyka upp en möjlighet i allsvenskan.

– Jag gick på två riktiga "nitar", och sedan var det inte så lätt. Alla hade kontrakterat sina målvakter, säger Sammy Gustafsson.

– Jag har inte pratat något med agenten heller, för jag har velat hålla fokus här. Det är något jag får fundera på, om det kan bli en fortsättning här. I vilket fall var det väldigt skönt att vi grejade platsen i allettan.

ÖIK:s skadade målvakt Johan Berge är så småningom på väg tillbaka. Förhoppningen är att han ska kunna medverka i DM-finalen mot Brunflo 17 december, samt när allettan börjar tio dagar senare.