Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förluster och skador för ÖIK i trist norrtur

ÖIK blev helt utan poäng i en motig helg. 2–4 både mot Lejon och Piteå. Dessutom åkte Joel Asp och Pontus Dünesius på varsin skada.

Annons

Om det var den roligaste norrturnén för Brunflo i vinter, var det kanske den jobbigaste för ÖIK.

Först en svidande förlust mot Lejon, sedan en ny förlust mot Piteå, men också två skador.

Joel Asp fick ett skott på underbenet med en fraktur som följd. Pontus Dünesius råkade ut för en hjärnskakning redan i det första bytet. Detta sedan ett skott från en egen back hade träffat honom vid örat.

– Joel lär väl bli borta mellan sex och åtta veckor. Pontus har blivit sydd med fem-sex stygn, berättar tränaren Markus Åkerblom.

Hur fyller ni luckan efter Joel Asp?

– Vi måste titta om vi kan göra ekonomiskt och i så fall scanna av marknaden.

Skadorna påverkade ÖIK i negativ bemärkelse. Asp och Dünesius har viktiga roller i box play respektive power play och det var också där som matchen mot Piteå avgjordes.

Piteå gjorde tre mål i pp-spel.

– Vi spelade jättebra där, men de har otroligt bra spel i power play. Annars var vi väl så bra fem-mot-fem. Precis som i hemmamatchen var vi värda mer.

Du är alltså inte lika missnöjd som i går?

– Absolut inte. I dag var vi jättebra. Alla jobbade stenhårt och vi gjorde det vi skulle.

Motsatsen dock mot Lejon. Den tredje raka förlusten mot Skellefteålaget sved ordentligt.

– Jag är jättebesviken. Framåt spelade vi bra och vi sköt i ribba och stolpe, men de fyra mål vi släppte in ska inte få ske på den här nivån.

Åkerbloms kritik handlade inte enbart om backarnas brister i man-man- och positionsspel, utan det var den allmänna bilden han ville åt.

– Även forwards har defensiva uppgifter. När vi försvarar oss gör vi det med alla fem spelare. Varje gubbe har uppgifter att sköta, de ska markerina fria spelare. Vi var inte tillräckligt noggranna.

Det här betyder att ÖIK plötsligt lever farligt i kampen om play off. Örnsköldsvik är bara tre poäng bakom.

– Det är klart att jag är orolig för play off-platsen. Jag är jätteorolig för Ö-vik.