Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlustsviten bruten för Jemtland - efter 10–4 mot FBC Lo

10–4 (2-0, 4-3, 4-1) slutade matchen i division 2 Mittsverige i innebandy mellan Jemtland och gästande FBC Lo. Det betyder att Jemtland äntligen bröt sin svit med nio raka förluster.

– Vi äger matchen från första bytet och leder välförtjänt efter första perioden efter två mål av Isak Timan. Andra perioden får vi börja i fem mot tre och efter två klockrena powerplay har vi gått ifrån till 4-0 efter bara en dryg minut. Vi håller uppe tempot och rullar boll fint ända till Lo får en tveksam straff som dem sätter snyggt med sex minuter kvar av perioden. Därefter kommer Lo in i matchen och sätter två bollar till i slutet av perioden. I slutet av andra och början av tredje är det vår tur att få utvisningarna emot oss, men då spelar vi riktigt bra i boxplay. Under dessa fyra snabba utvisningar släpper vi bara in ett mål och när vi i bytet efter att vi blivit fulltaliga gör 7–4 så känns det att matchen lutar åt vårt håll. Sista tio minuterna spelar vi avslappnat och gör tre mål till efter några riktigt snygga kombinationer. Stort plus till hela laget idag men extra bra var målvakten Tim Nordqvist sam Isac Åkervall och Olle Olsson, kommenterade Jemtlands tränare Pär Malmrot efter matchen.

Edvin Bäckman gjorde tre mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Isak Timan 2, Isac Åkervall, Emil Malmrot, Lucas Malmrot, Olle Olsson och Alex Eriksson.

Med en omgång kvar är Jemtland på elfte plats i tabellen, och FBC Lo är på nionde plats.

I nästa match möter Jemtland Sundsvall City borta på söndag 10 mars 13.00.