Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formstarka Norrköping gästar Jämtland för hemvändarmatchen: "Vi måste ta rätt avslut"

Tisdag 27 december: Basketligan herr. 19.04: Jämtland-Norrköping

Läget i lagen

Jämtland: Har tre segrar på fyra senaste, varav vinsten mot Södertälje var den klart tyngsta. Jämtland hade då hela fem spelare på dubbla siffror, där Mike Bruesewitz gjorde en ”double-double” med 16 poäng och 11 returer.

Nu möter man ett Norrköping som är det mest formstarka laget i ligan tillsammans med Luleå. En mycket svår uppgift.

– Norrköping är väldigt bra just nu. De spelar som Södertälje, de maler på med samma sorts spel. Däremot har Södertälje nog lite mer spets, inte mycket men ändå, menar Torbjörn Gehrke, som förstås vet att en nyckel till seger är att ha hög skottprocent och att göra sitt jobb i försvar.

– Vi behöver också ta rätt avslut mot Kjellbom (Joakim), säger Gehrke, som fått hem sina två EM-spelare från Turkiet, Daniel Johansson och Olle Lundqvist.

Norrköping: Är ett av Sveriges bästa lag. Har fem raka segrar och har tidigare under säsongen krossat Södertälje med otroliga 78–47 (dock direkt sedan Södertälje spelat en tuff Eurocupmatch mot tyska Bonn). Tvåa i ligatabellen. Coachen Adnan Chuk, för åtta år sedan spelare i Jämtland, har gjort ett strålande jobb under sina ett och ett halvt år i Dolphins.

Laget har en spelstil som präglas av struktur, disciplin och en fysik av bästa märke. Norrköping var i SM-final i fjol och ser minst lika starkt ut i år.

Så här seger Adnan Chuk till klubbens hemsida inför matchen:

"Vi har stor respekt förJämtland som i de senaste hemmamatcherna slagit topplag som Borås och Kings, men som fick stryk i Umeå mycket beroende på att man saknade sin viktiga amerikanska forward Mike Bruesewitz. De har sitt bästa lag på många år och de är faktiskt bättre på varje position".

Jämtland vann båda hemmamatcherna mot Norrköping i fjol.

"Vi åker upp till Östersund i morgon bitti och vi tar med oss tio man. Vi har haft en del sjukdomar och småskador under hösten, mycket beroende på ett tufft program och en tunn trupp, men det är inget som vi får tänka på nu utan det är full fokus som gäller. Efter den här matchen får vi chansen till bra träning och återhämtning eftersom vi inte har nästa match förrän 14 januari".

Notera

Det här är säsongens klassiska emvändarmatch för Jämtland Basket. Klubben hoppas alltså på extra många besök från utflyttade östersundare. Tyvärr krockar matchen med Östersund IK:s första hemmamatch i Allettan, vilket kan inverka negativt för båda klubbarna.

Senaste matcher

Jämtland: 2–1 i matcher. Södertälje 86–78, Umeå 94–106, Borås 90–84.

Norrköping: 3–0 i matcher. 99–79 mot Umeå, 94–55 mot Malbas, 82–72 mot Uppsala.

Statistik

Poäng: 1) Mike Bruesewitz, Jämtland 19,1, 2) James Washington, Borås 18,3... 4) Dino Cinac, Jämtland 17,5.

Returer: 1) Mikae Bruesewitz, Jämtland 9,0, 2) Joakim Kjellbom, Norrköping 8,0.

Assist: 1) Jabril Durham, Jämtland 7,3, 2) James Washington, Borås 5,9.

Poäng, lag: 1) Jämtland 87, 2) Luleå 85, 3) Norrköping 79.

Returer, lag: 1) Jämtland 38,4, 2) Södertälje 36,2.