Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formtoppad Junhov-Rindberg siktar mot medaljer

Med drygt en månad kvar till SM har Paula Junhov-Rindberg verkligen hittat formen. Vid helgens tävlingar i Gävle satte hon nytt distriktsrekord i ryck med 79 kilo och samtidigt ett nytt personligt rekord med sju kilo efter 99 kg i stöt.

– Jag är i min livsform, säger Paula Junhov-Rindberg som tävlar i supertungvikt.

Och Östersundstjejen har spetsat formen i rätt tid. Om en månad avgörs SM i Sundsvall där målet är klart.

– Jag siktar på tre medaljer och guld i alla fall i någon av disciplinerna. Nu blir det två veckor med hård träning och sedan lite lättare den sista tiden inför SM, säger Junhov-Rindberg.

Hennes sammanlagda resultat på 178 var bara två kilo från kvalgränsen till de nordiska mästerskapen som avgörs i Danmark i slutet av augusti.

– Jag hoppas att jag kan göra 180 kilo under SM och att jag därefter blir uttagen – men det är inte jag som bestämmer det, utan förbundskaptenen.

För Östersunds Atletklubbs andra SM-hopp, Andreas Olsen, gick det sämre. Inget resultat och en stukad hand fick han ta med sig hem till Östersund.

– Med facit i hand skulle jag inte ha varit med och tävlat. Jag har varit nedtränad och känt mig i usel form den senaste tiden och det ökar risken för misstag. Nu ramlade jag i mitt första stötförsök och gjorde illa handen. Men förhoppningsvis ordnar allt till sig när det vankas SM-tävlingar, säger Olsen.

En mer glädjande nyhet däremot var att Johnny Sundström klarade kvalgränsen till veteran-VM i hans första tävling för säsongen.

– Han är verkligen värd detta. Johnny lägger ner ett enormt jobb åt oss andra aktiva som tränare – och har inte hunnit med att tävla själv under säsongen. Det är väldigt imponerande av honom att klara kvalgränsen direkt, säger Andreas Olsen.