Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förra Östersundspelaren klar för Djurgården: "Har varit en önskan att komma tillbaka till Sverige"

Hon kom till Östersund från Ghana 2016.
Sedan dess har Portia Boakye öst in mål i såväl klubb-som landslag.
Nu är landslagskaptenen klar för Djurgården och damallsvenskan.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Jag jobbar hårt, är väldigt seriös på träningarna och är noga med att göra mitt absolut bästa i varje match. Och jag gör en hel del mål, säger 28-åringen till Djurgårdens hemsida.

Det stämmer bra det.

Den vänsterfotade offensiva mittfältaren Portia Boakye gjorde nio mål på 22 matcher när hon spelade i elitettan med ÖDFF, som inte längre har något damlag.

Efter Östersund gick flyttlasset till Turkiet där hon spetsade till målskyttet ytterligare och bjöd publiken på hela 17 mål på 22 matcher, och i november vann hon skytteligan när hennes Ghana tog hem guldet i västafrikanska mästerskapet.

Nu är landslagskaptenen tillbaka i Sverige.

– Jag kom till Sverige 2016 och spelade ett halvår för Östersund och det har varit en önskan sedan dess att få komma tillbaka till Sverige och spela i en toppliga som damallsvenskan, säger Portia Boakye till sin nya klubbs hemsida.