Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förrådsbyggnad eldhärjades i Sveg

Polisen har inlett en förundersökning efter branden i en förrådsbyggnad i Sveg.

På lördagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och bekämpa en brand i en förrådsbyggnad på Bergsgatan i centrala Sveg. Larmet gick vid 17.30 sedan rök synts komma från bakgården vid butiken Rätsidan.
Förbipasserande trodde först att det var butikslokalen, vilken har en lägenhet på övervåningen, som fattat eld. Nu visade det sig vara en förrådsbyggnad intill  butiken som tagit eld.


En man skulle röka fisk i en så kallad abu-rök utomhus. Han ställde lådan med fisken i ett hörn intill en förrådsbyggnad eftersom det var lä där. Sedan gick han in i bostadshuset.
Efter en stund kände kvinnan i familjen att det luktade brandrök. Då hade elden spridit sig i förrådet. Även ett skyddsrum är hopbyggt med förrådet. Ett enfamiljshus låg bara någon meter från branden.
Polisen har nu inlett en förundersökning om mannen som rökte fisk gjort sig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet.


– Tekniker ska undersöka branden, säger Bengt Stadin, vakthavande polisbefäl.
Under branden på lördagskvällen arbetade räddningspersonal från Sveg, Hede och Lillhärdal med att bekämpa branden och först vid 22-tiden hade röken skingrats.
Kvar stod byggnaden men den var rejält brand- och vattenskadad efter flera timmars kamp mot lågorna. Det var svårsläckt.
– Det är ett gammalt hus med spånisolering och svårt att komma åt. Branden hade gått in i ett mellanrum mellan förrådet och skyddsrummet. Vi var tvungna att såga upp taket på skyddsrummet för att kunna vattna uppifrån, säger Kurt Svensson, räddningschef i Härjedalen.
Ingen person kom till skada under branden.