Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre landslagsspelaren i kvällens uppsnack: Det här är Daniel Majstorovic

Trots spel i Europa och en stadig plats i landslaget under tio år är det konflikten i AIK många förknippar Daniel Majstorovic med. I kväll gästar han studion i uppsnacket inför ÖFK – Örebro.

Daniel Majstorovic är före detta landslagsspelare med meriter från klubbar som Basel, Twente och Celtic och allsvenskan. I dag är han agent efter att ha avslutat karriären i förtid 2013. Då var han i AIK men personkemin mellan honom och tränaren Andreas Alm fungerade inte alls. Det blev förödande för Majstorovic som hamnade i frysboxen och det hela utmynnade i en konflikt mellan Majstorovic och AIK. Det är också det som de flesta har färskt i minnet gällande den förre landslagsspelaren.

Han talade ut om en av händelserna i kedjan som ledde till att han och AIK valde att gå skilda vägar i Sportbladet 2014.

– Om man tittar på det utifrån kan det vara lätt att tycka: ”Varför gör han si eller så, han är en idiot”. Men är du mitt inne i det är det en helt annan sak, sa Daniel Majstorovic till Sportbladet då.

Här ser du Daniel Majstorovic i uppsnacket inför kvällens match: Live-TV onsdag 17.30: Följ uppsnacket inför ÖFK – Örebro här med Daniel Majstorovic

Frysboxen och den dåliga kemin med Alm resulterade i att Majstorovic inte dök upp på en lagsamling inför en match mot Mjällby eftersom han petats av Alm. Det blev kulmen på konflikten och han bröt slutligen kontraktet.

– Det handlade inte om att tjura. AIK:s intention med att ta hem mig var att dra nytta av min erfarenhet, mitt ledarskap och självklart som spelare höja gruppen. Det blev inte riktigt verklighet vilket gjorde att en situation började uppstå.

– Jag tog ett beslut som inte var bra för stunden, kanske inte det klokaste i min karriär. Men jag stod ändå upp för det och ville hitta en lösning. Alla gör vi misstag som vi lär oss ifrån men om någon tog detta personligt är det på en annan nivå. Under mina tio år som proffs har jag aldrig varit med om något sådant här, sa Daniel Majstorovic då.

Det snöpliga avslutet var dock inte representativt för fotbollskarriären i övrigt. Majstorovic var bland annat given i det landslag som kvalificerade sig till EM 2008 och ansågs vara en ledarfigur i landslaget. Han skadade korsbandet 2012 och missade däremot spel i EM-kvalet det året.

Han var en relativt stabil startspelare i Malmö FF under sina fyra säsonger där och var en skottfarlig spelare men statistiken i AIK talar sitt tydliga språk: 12 matcher på två säsonger. I Celtic var han däremot en nyckelspelare i matchen mot Motherwell i finalen av Skotska cupen 2011 där Celtic vann och plockade hem titeln.

LÄS MER inför matchen mot Örebro i kväll:

Pippi Långstrump och Mesut Özil på Jämtkraft arena i kväll – här är ÖFK-fansens sångförslag

Ronald Mukiibi kan missa kvällens match mot Örebro

► TV: Ken och Maic Sema möts i allsvenskan för första gången: "På planen är vi inte bröder"