Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre ÖFK-spelaren Linus Sjöberg återvänder till Västerås – får Johan Mjällby som tränare

/

Linus Sjöberg lånades ut till Dalkurd under fjolårssäsongen och stod utan kontrakt när säsongen var över. Nu står det klart att han återvänder till Västerås, där Johan Mjällby är ny tränare.

Annons

Sjöberg kom till ÖFK 2012 och lånades under fjolåret ut till Dalkurd, som kvalificerade sig för spel i superettan under hösten.

Efter säsongen meddelade ÖFK att han var en av spelarna som inte fick plats i truppen inför allsvenskan.

Läs också: Fem spelare lämnar ÖFK inför allsvenskan

Nu har han presenterats som nyförärv i division 1-laget Västerås SK, som han spelade för i superettan innan han kom till Östersund. I Västerås får han Johan Mjällby, som spelat 49 landskamper för Sverige, som tränare.

Läs också: Sjöberg hamnar i Dalkurd

– Linus har rutin från superettan med både VSK och Östersund. Han har tränat i tre år med ett lag från en högre serie och tillför mycket till vår trupp, säger Ado Sadzak, en av två sportsligt ansvariga i VSK Fotboll, till klubbens hemsida.

Läs också: Märkliga skadan håller Linus utanför

Sjöbergs moderklubb är Västeråslaget IK Franke. Han spelade 15 matcher i ÖFK-tröjan i superettan.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK, ÖDFF eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons