Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringskassan kräver tillbaka 300 000 kronor

En man från Östersund krävs på 300 000 kronor av Försäkringskassan för utbetalat bostadstillägg han inte skulle ha haft.

Annons

Enligt Försäkringskassans utredningar så har mannen som är i 60-årsåldern lämnat in felaktiga uppgifter så att han under närmare tio års tid fått bostadstillägg på 299 848 kronor som han inte var berättigad till.

Betalar mannen inte skulden senast 11 augusti så börjar det ticka dröjsmålsränta på 9,0 procent.

Försäkringskassan är tydlig med att inte något av skulden från tiden från och med augusti 2004 till och med juni i år kommer att avskrivas. Den skriver så här till mannen:

"Försäkringskassan bedömer att du medvetet lämnat oriktiga uppgifter i syfte att felaktigt få bostadstillägg. Det bedöms därför inte finnas några särskilda skäl för att befria dig från din skuld".

Mannen har bland annat uppgett att han levt åtskild från sin fru från slutet av 2008. Men försäkringskassan har funnit att de hela tiden bott ihop och därmed haft inkomster som överstiger beloppet för att få bostadsbidrag.

Utredningen har också visat att mannen under några år uppgav en adress där det inte finns någon bostad.

Mannen har fått möjlighet att yttra sig men inte gjort det.