Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäljningen av Älggårdsberget görs om

Försäljningen av den kommunägda konferensanläggningen Älggårdsberget i Bispgården måste göras om. Förutom oklarheter i budgivningen var det fel att ge Ragundas kommunchef delegationsrätt att slutföra affären.

Annons

Det bekräftar i dag kommunalrådet Terese Bengard (S).

– Vi kommer att ta upp ärendet igen i kommunfullmäktige vid sammanträdet i slutet av november. Vi måste gå till botten med den här affären så att det går juridiskt rätt till, säger hon.

Som ÖP tidigare berättat var kommunen först beredd att sälja anläggningen för 250 00 kronor till det bolag som i dag driver anläggningen.

När kommunfullmäktige skulle godkänna affären i början av oktober visade det sig dock att en annan intressent efter anbudstidens utgång lämnat ett bud på 500 000 kronor varpå det första budet höjdes till 500 002 kronor.

Både Eija Dibba (V) och Carl-Gustav Andersson (S) yrkade då på återremiss för att försäljningen antingen skulle fortsätta med budgivning eller genom nytt anbudsförfarande med mäklare.

Men efter votering 23 – 4 avslogs återremissyrkandet.

På förslag av kommunalrådet Terese Bengard beslutade fullmäktige i stället att uppdra till kommunchefen Gun Fahlander att slutföra försäljningen.

Mot det beslutet reserverade sig Eija Dibba (V) och Mikael Modin (AfR).

– Vi gjorde helt enkelt fel. Vi måste nu ta ett nytt fullmäktigebeslut på hur den här affären ska slutföras, säger Terese Bengard.

Hon kan i dagsläget inte uppge om det blir nytt anbudsförfarande eller ej.

– Det är det vi måste ta ställning till, säger hon.