Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försämrad prognos

Ekonomin i Jämtlands läns landsting har försämrats under hösten. Den senaste prognosen för helåret pekar mot ett underskott på 38 miljoner kronor.

Årets budget föreskriver ett nollresultat, men målet ter sig allt mer avlägset för varje uppföljning som redovisas. I delårsbokslutet för årets första åtta månader bedömde landstingsledningen att underskottet skulle bli 23 miljoner kronor vid årets slut. I slutet av september togs en ny prognos fram och den tyder på att resultatet försämras med ytterligare 15 miljoner kronor och prognosen är nu följaktligen minus 38 miljon kronor för 2013.

I samband med tisdagens landstingsfullmäktige förklarade ekonomichefen, Karin Jonsson, att det bland annat beror på att fler patienter haft behov av kostnadskrävande sjukvård och att läkemedelsersättningen från staten har minskat.

På onsdag ska politikerna i landstingsfullmäktige debattera det ekonomiska läget.