Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg och Brunk tackar nej till ÖHC

/
  • Roger Forsberg och Hasse Brunk lämnar Östersund Hockey efter två succéartade säsonger i båset. Tränarduon ledde ÖHC till en andraplats i Allettan förra säsongen och en tredjeplats i vintras. Foto: Johan Axelsson

Roger Forsberg och Hasse Brunk kommer inte att träna Östersund Hockey nästa säsong.
Skälet är enkelt: tidsbrist.

Annons

– De är sedan länge djupt engagerade i ÖIK:s 94:or och ska dessutom ta hand om TV-pucklaget den här säsongen. De får tyvärr inte ihop den tidsekvationen med jobbet som tränare för A-laget och det respekterar vi fullt ut, även om det är oerhört tråkigt, säger Mikael Eriksson i Östersund Hockey.

– Vi kan bara vara tacksamma för det som varit och att de är ärliga nog att meddela oss så tidigt på året. Tränarfrågan får absolut inte bli någon långbänk.

Eriksson gör ingen hemlighet av att Forsberg och Brunk varit det givna huvudspåret i jakten på tränare inför nästa säsong, men säger samtidigt att beskedet inte kom som en chock:

– Vi har varit förberedda på att det kunde bli så här, väl medvetna om hur mycket tid Hasse och Roger fått lägga ned på ishockeyn de senaste åren. Mot den bakgrunden har vi naturligtvis haft lite underhandskontakter med andra tränare också.

– Ja. Vi kommer också att skriva ett tvåårskontrakt med den tränare som tillträder, precis som vi jobbat när det gäller spelarna i truppen. Vi måste arbeta konsekvent och i takt med ishallsbygget.

– Det kan vara klart inom en vecka, men också dröja upp en till en och halv månad. Mer än så kan jag inte säga i dagsläget, säger Mikael Eriksson.

Succéduon Roger Forsberg och Hasse Brunk har coachat Östersund Hockey i 46 seriematcher sedan det hastiga inträdet i laget under Allettan 2008. Av dessa har ÖHC bara förlorat åtta under ordinarie speltid.

Mer läsning

Annons