Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsbergs fina facit fortsätter

Tre junior-VM har han spelat – och nu väntar tredje finalen.

Filip Forsberg har ett makalöst facit i blågult.

– Förhoppningsvis får jag avsluta JVM-tiden med en vinst på hemmaplan. Det vore fantastiskt, säger han efter 2–1 mot Ryssland i semifinalen.

Det var mindre än en minut kvar av den första perioden när Filip Forsberg gjorde matchens första mål i power play.

Sverige fick chansen i fem mot tre i 27 sekunder och precis när en av Rysslands spelare, Nikita Tryamkin, blev spelklar slog Forsberg till.

Passningen från Elias Lindholm var näst intill genialisk och avslutet från Forsberg kliniskt.

– Det var bara att raka in den, det var en fantastisk passning från Elias. Vi har ju spelat ihop ganska länge nu så jag försökte bara vara så redo som möjligt och jag såg att han hade mig i ögonvrån, säger Forsberg.

Ett viktigt mål efter en något nervös svensk inledning.

Oskar Sundqvist gjorde Sveriges 2–0-mål i inledningen av den tredje perioden – och då gjorde det inget att Ryssland lyckades reducera till 2–1 med drygt 13 minuter kvar.

Sverige lyckades att hålla undan trots en massiv press i den svenska zonen under matchens sista minuter.

Efter slutsignalen utbröt ett stort slagsmål på isen.

Ryssland hade förlorat mot Sverige för andra gången under turneringen i Malmö – och en rysk spelare tog ut sin frustration och irritation genom att utdela en crosschecking på Oskar Sundqvist. Sedan var turbulensen i gång.

– Man hade fullt fokus på att hålla pucken från den egna kassen så jag hann inte riktigt uppfatta situationen, men det är sådant som kan hända i slutet, säger Filip Forsberg, som var mest orolig över att någon av lagkamraterna skulle dra på sig en avstängning.

– Jag försöker bara att lugna grabbarna. Vi har inte råd att dra på oss något skit. Rysslands turnering är ju över och vi har en riktigt viktig match i morgon där vi behöver alla spelare vi har. Det viktigaste för oss var att hålla oss lugna och det tycker jag att vi gjorde bra, säger han.

Nu ser Forsberg fram emot finalen som avgörs på söndagskvällen.

– Vi har inte vunnit någonting än, men så här långt har vi gjort det riktigt bra och nu ska vi avsluta det här fint.