Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försenad nypremiär för hänryckt biograf

Innan sin flytt debuterar Bio Regina som vigsellokal. Det står nu även klart att biografen, efter flera förseningar, slår upp sina två nya salonger under sensommaren.

– Jag tror att den danska leverantören av biostolar blev lite tagen på sängen av beställningarna från Sverige, i och med att Filminstitutet gav bidrag för nya biostolar till många biografer, säger Bio Reginas föreståndare Johanna Gadd.

Nu är i vilket fall alla nya stolar på plats och arbetet med att sätta upp dem är i full gång. Många av de 40 medlemmarna i Föreningen Folkets bio Östersund sluter upp för monteringen i de nya lokalerna, där Biostaden tidigare hade sin satellitbiograf Grand.

När ÖP tidigare pratade med Johanna Gadd om biografens flytt beräknade föreningen att öppningen skulle ske i mitten av maj, men nu är ett nytt esakt datum fastslaget.

– Det kommer att bli en häftig premiäröppning 22 augusti, dit alla är välkomna. Det kommer även att vara speciellt inbjudna gäster på plats. Öppningsfilmen är än så länge hemlig. Det var i måndags som vi bestämde oss för att vänta med öppningen och anknyta till biosäsongen i stället. Då kommer vi även hinna göra något spännande med foajén, så man får Regina-känslan när man kommer in där, säger Johanna Gadd.

Föreningen går nu även ut med ett erbjudande till såväl privatpersoner som företag om möjligheten att köpa en egen biostol. Mot summan 500 kronor får den som vill en plakett med sitt namn på en av biografens stolar.

– Det innebär inte att man har sin egen plats. Det är en slags crowdfunding, säger Johanna Gadd.

Den försenade flytten har inneburit att Regina fått planera om aktiviteter som varit tänkta för den nya lokalen. Dessutom ska man i biografen på Gamla Tingshuset nu även introducera ännu en ny aktivitet för föreningen.

– Ja, Bio Regina kommer att debutera som borgerlig vigsellokal i pingst. Det blir ett cineastbröllop! Det är ett par som drömt om att gifta sig i en biograf. De bor inte längre i Östersund, men har anknytning till länet. Vi sa ja direkt, det verkar jättespännande, säger Johanna Gadd och fortsätter:

– Kanske bokar vi in lite romantiska komedier såhär i hänryckningens tid också. Sådana filmer görs ju inte bara i Hollywood, säger Johanna gadd med ett skratt.