Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forshallen fylldes till brädden

Lördagen 1:a februari fylldes Forshallen åter till brädden av basketspelande barn och ungdomar då Ragunda Basket arrangerade EBC (Easy Basket Challenge) och EB (Easy Basket). Förutom ungdomarna så fick även gymnasieelever ifrån Bispgården samt Bräcke chans att spela basket.

Många invandrarungdomar ifrån Ragunda spelade under lördagen sina första basketmatcher och fastän några ännu inte hade hunnit lära sig så många ord svenska så var det inget problem när man skulle spela basket.

Lagtillhörigheten var inte heller så noga, en av Bräckes unga basketspelare frågade sin ledare om han inte kunde få spela med det där laget med gröna västar (Ragunda) då de såg ut att ha så kul.

Ett annat exempel var en kille ifrån Sundsvall Dragons som dök upp på Ragundas lagbänk och efter en stund även ingick i laget. Precis så som basket i sann EBC-anda ska vara, spel och resultat endast för stunden, utan tabeller! Under dagen deltog lag ifrån Bräcke, Ragunda, Sundsvall Dragons och KFUM Sundsvall som tillsammans spelade tjugotalet matcher.