Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskola i Torvalla stängs

Kommunen tänker stänga en förskola i Torvalla. Medan det på andra håll i kommunen är kö finns snart för många förskoleplatser i Torvalla.

Det är Kvistens förskola i Skogsmon som barn- och ungdomsnämnden överväger att stänga.

Kommunen beslutade nyligen att skrota målet på att ha max 17 barn per förskolegrupp, åtminstone tills tiderna blir bättre.

När det nu åter ska vara 18 barn per förskolegrupp gör det att fler barn trängs ihop och färre avdelningar behövs.

I Torvalla ska dessutom en ny förskola öppnas, Skogsgårdens förskola. Den har fyra avdelningar och Kvistens förskola som har två avdelningar kommer alltså ersättas med råge.

Skogsgården ligger också i Skogsmon, inte långt från Kvisten, och kommunen gör bedömningen att det underlättar för barn och personal på Kvisten som kommer att få flytta till Skogsgården.

Större barngrupper gör också att kommunen tänker skjuta upp öppnandet av en ny avdelning på Sörgårdsskolan till januari nästa år.

I centrala stan blir det även en avdelning mindre.

18 barn per barngrupp är ett genomsnittsmål, en avdelning kan alltså ha fler eller färre barn. Det ska gälla från augusti i år.

Barn- och utbildningsnämnden ska ta beslut om stängning av Kvistens förskola vid sitt sammanträde 1 april.