Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskolan i Bispgården – bara ett enda rum

För några år sedan byggde förskolan Småfolket upp ett provisorium på Hallvägen i Bispgården. Förskolan finns ännu kvar och 18 barn är inskrivna på avdelningen som endast består av ett stort rum.

Annons

Avdelningen på Hallvägen heter Fröna. Förskolan är ett rum där även matsalen finns. Förutom det finns ett litet pysselrum bredvid köket. Där är 18 barn inskrivna.

– Det är åt helvete för många barn inskrivna. Jag tycker att det är bedrövligt att det inte finns fler rum. Det finns inget kuddrum eller rum där de kan slappna av och läsa en bok. Alla barn kan inte sova inne, säger mamman Elin Jonsson, som har barn på Fröna.

– Det ekar väldigt mycket där inne. Förskolan ligger i en gammal lägenhet där det bara finns parkettgolv, säger hon.

Men alla barn går inte samtidigt. En del barn går bara på förskolan ett par dagar varje vecka.

– Men vad händer om alla behöver heltid, undrar Elin Jonsson.

Både personal och föräldrar trivs. Men det finns kritik även bland personalen.

– Det är små lokaler och dålig utemiljö, säger Carina Palm-Halvarsson.

– Vi trivs bra, men det vore bra om vi fick klarhet i vad som ska ske. Det här måste lösas på något sätt. Jag tycker att kommunen borde komma till skott snart, säger Iwy Sjöström, som arbetar på Fröna.

– Från början skulle vi bara vara 15 barn här. Men det är överskrivningar på andra ställen. Det är lika knökfullt på de andra avdelningarna, säger Cathrine Hedberg.

Det finns inga besked om när Fröna ska få nya lokaler.

– Det är på gång. Men det är inget som är planlagt, säger Ann-Christin Pettersson, områdesansvarig för barnomsorgen i Bispgården.

– Det är inte perfekta lokaler. Men det är det som finns, säger Ann-Christin Pettersson.