Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag: Betala för körning på skoterled

Socialdemokraterna föreslår i en motion att alla skoteråkare ska betala en avgift för att få köra på skoterleder.

– Finansiering är ett stort hinder för skapandet av säkra skoterleder. Ett sätt att lösa problemet, och kunna hålla skoterlederna öppna och säkra, vore att ta ut en avgift av skoteråkarna på samma sätt som jägare betalar årlig avgift för rätten att jaga, säger Gunnar Sandberg (S), riksdagsledamot.

Han har lämnat in en motion som går ut på att göra en nationell översyn av skoterfrågan. Antalet snöskoteråkare växer kraftigt i landets norra delar. Det ger nya jobb och det finns fler registrerade snöskoter ägare än det finns registrerade jägare i Sverige.

– Det behövs en sammanhållen snöskoterpolitik för de frågor som behöver lösas på nationell nivå. Det handlar bland annat om ansvarsförhållanden mellan olika myndigheter, ansvar och finansiering för skoterleder utanför statliga och kommunala leder och reglering av andra allmänna och enskilda intressen, skriver Gunnar Sandberg (s) i sin motion till riksdagen.