Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsman antagen till elitidrottsskolan

Karl Forsman får ökad stöttning i satsningen mot Paralympics i Rio, 2016.

Ägirsimmaren har blivit antagen till förbundets elitidrottsskola.

Svenska Handikappidrottsförbundets satsning på unga talanger startade 2011 och syftar till att fånga upp lovande idrottare och stötta dem i tre år. Det är en motsvarighet till SOK:s talanggrupp.

– Karl är den andra jämten som får chansen i elitidrottsskolan. Zebastian Modin (skidor) blev uttagen i fjol, berättar Mats Forsman, pappa till Karl.

Första samlingen av tre under varje år, hålls 7–8 december på Bosön. Där får de uttagna idrottarna hjälp med alla möjliga saker, till exempel mental och fysisk träning, kostlära, träningsplanering med mera.

– Det här kommer absolut att betyda mycket för Karl. Det stärker hans satsning mot Rio, säger Mats.

Karl Forsman laddar som bäst för nästa stora tävling, öppna Nordiska Mästerskapen i Stockholm i helgen. Cirka 20 deltagande länder finns representerade.

Förhoppningarna är stora, med tanke på Forsmans insats i helgens tävling i Östersund. Där satte16-åringen världsårsbästa på 50 bröst och noterade dessutom andra bästa tid på den dubbla distansen.