Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försök inte smita från ansvaret

Replik på Saila Quicklunds (M) debattsvar ”Jens Nilsson går för långt” (Åsikter 29 november).

Saila Quicklund tycker att jag går för långt när jag kritiserar regeringen för att pressa kommunernas ekonomi och därmed försämra äldreomsorgen.

Denna vecka krävde regeringen av Strömsunds kommun att man skulle lösa problemen för de som drabbas av Telias bristande täckning och blir utan telefoni.

Gymnasieskolan ska spara pengar och regeringen tar mångmiljonbelopp från kommunerna vilket drabbar ungdomarnas utbildningskvalité och kommunerna får ta smällen.

Regeringen sänker ersättningar för arbetslösa och sjuka och gör människor fattigare och det leder till att barnfattigdomen ökar.

Kommunernas kostnader för försörjningsstöd ökar kraftigt. Förändringar i utjämningssystemet gör att kommunerna och landstinget i vårt län förlorar många miljoner.

Exemplen på hur den moderatledda regeringen hela tiden för över kostnader på kommunerna kan göras hur lång som helst. Det innebär att kommunerna pressas ekonomiskt och marginalerna minskar.

Detta gör man samtidigt som de som är rika har fått orimliga skattelättnader och lever i överflöd. Små glesbygdskommuner pressas hårdare än rika storstadskommuner och människor med små inkomster blir ännu fattigare. Orättvisorna ökar i vårt land.

Försök inte smita från det ansvaret Saila – moderaterna (med stöd av de andra borgerliga partierna) bär ansvaret för den allt sämre kvalitén i välfärden.


Jens Nilsson (S)
Ordförande för Socialdemokraterna i Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel