Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte lura försäkringsbolag

En man och en kvinna åtalas för att ha försökt lura ett försäkringsbolag på pengar, brottet rubriceras som försök till bedrägeri.

Enligt åklagaren anmälde mannen, som är i 45-årsåldern, att han utsatts för ett inbrott bilen. En polisanmälan om inbrottet gjordes i september 2006 och i anmälan påstods att egendom till ett värde av 30 260 kronor hade försvunnit.
Drygt en vecka efter att polisanmälan hade lämnats in gjordes en skadeanmälan till försäkringsbolaget. Till skadeanmälan bifogades kvitton, som tillhörde både mannen och kvinnan, för att styrka värdet på de saker mannen påstod hade stulits vid inbrottet.
Försäkringsbolaget startade en utredning och genom vad som beskrivs som tillfälligheter upptäcktes att de intyg som skickats in var falska och att mannen försökt vilseleda försäkringsbolaget att betala ut pengar.
Åtalet, gällande försök till bedrägeri, lämnades in till Östersunds tingsrätt i dag.