Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först spelstöt – sedan "19-miljonersbugg"

I lopp 8 vid Östersundstravet uppmärksammades ett märkligt spelmönster.
Vad som först sades vara en insats på 19 miljoner kronor från USA förklaras nu som en "bugg".

Vid breddtävlingarna på Östersundstravet sköt plötsligt spelomsättningen i höjden i lopp 8.

Det var i spelformen plats, där det handlar om att hitta en av de tre främst placerade hästarna i mål, som omsättningen plötsligt var över 19 miljoner i loppet.

Vid tidigare lopp under kvällen pendlade platsomsättningen mellan 10 000 och 17 000 kronor.

När Sporten först var i kontakt med Östersundstravets vd Jan Quicklund, i anslutning till lopp 8, var informationen att ett platsspel på 19 miljoner fördelat på tre hästar hade gjorts via ett utländskt bolag.

– Vi väntar på klartecken från ATG att insatsen är gjord på ett korrekt sätt. Men teoretiskt handlar det om ett spel på 19 miljoner kronor som är gjort på tre hästar, sa Jan Quicklund då.

Utbetalningarna från lopp 8 stoppades för alla spelformer när Östersundstravet väntade på svar från ATG, som tillhandahåller allt spel på trav och galopp i Sverige. Även tävlingarna stoppades.

Senare under kvällen kom besked från ATG. När Sporten åter fick kontakt med Jan Quicklund, cirka 90 minuter efter att lopp 8 gått i mål, hade han fått ny information:

– Jag har pratat med ATG som säger att de aldrig varit med om en liknande bugg. Det är något som har blivit fel i samband med ett utlandsspel. Felet ligger inte hos oss på banan, säger Jan Quicklund.

Och informationen om spel från USA?

– Det var den första informationen vi fick. Det är tråkigt att ett sådant systemfel ska kunna ställa till det här. ATG uppmanar alla som har frågor att höra av sig till dem.

När utbetalningarna från lopp 8 startade var platsoddsen justerade.