Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första hemmamatchen i isracing i fara - "Vi behöver ett snabbt väderomslag"

Den 20 januari ska det köras seriematch i isracing i Hallstavik. Men isläget på HZ Bygg Arena är inte bra.
– Nej, vädret är hemskt. Jag står vid banan nu och den lilla is som finns ligger under vatten. Vi får hoppas på ett snabbt väderomslag, säger Rospiggarnas Mikael Teurnberg.

Försöken att bygga is på speedwaybanan i HZ Bygg Arena i Hallstavik pågår för fullt. Men för tillfället är byggande hindrat av ett alldeles för milt väder och regn. För någon vecka sedan fanns en is på 6-7 centimeter. Nu minskar den istället för ökar.

– Ja, fortsätter det så här blir det ingen isracing den 20:e, säger Mikael Teurnberg. Det är alldeles för milt, regnigt och blött. Men får vi bara ett väderomslag och kallgrader under någon vecka så ska det gå bra ändå till slut. Vi behöver bygga 12-15 centimeter is innan tävlingen och blir det bara kallt så går det ganska fort. Hittills har vädret varit lite till och från, men senaste tiden är alldeles för mild.

LÄS ÄVEN: Ryss sist in i Rospiggarnas isracinglag

Premiären i årets isracingserie, där Rospiggarna för första gången någonsin har ett lag med, körs den 5 januari i Strömsund. Därefter följer en omgång i Örnsköldsvik den 6 januari och Bollnäs den 7:e.

Deltagande lag är: Rospiggarna, Bockarna (Bollnäs) SMK Gävle, Strömsunds MC Isracing och ÖMK Rundbana (Örnsköldsvik).

TEXT OCH TV: Se då 97-årige Olle Åhnström uppvisningsköra inför SM 2016. Dyker han upp även 2018?

LÄS ÄVEN: Isracing-SM i Hallstavik även 2018

(+)LÄS ÄVEN: Krönika. Pove Persson: "Isracing är grymt underhållande - men förarna måste vara komplett galna"