Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första hemmasegern för Strömsund

Strömsund hemmaslog Nälden, medan Järpen pressade Bräcke oväntat hårt på bortaplan. Här är kvällens matcher i hockeytvåan.

Bräcke-Järpen 5–3 (2–1, 2–1, 1–1)

Mål Bräcke: Sebastian Jordahl 2, Robin Östlund, Mike Hooker, Jonas Leek.

Järpen: Johan Hiltunen, Viktor Håkansson, Christer Bodin.

Skott: 29-32.

Matchen: Järpen bjöd på oväntat hårt motstånd mot hittills obesegrade Bräcke. Östjämtarna gjorde många enkla misstag på hemmaplan, som Järpen utnyttjade.

– Vi hade ju tagit två segrar mot starka lag innan det här (Ånge och Nälden) och trodde att Järpen skulle bli en lättare uppgift. Men så blev det inte, konstaterar Jens Östlund.

– Vi har sämre fokus i allt vi gör och trots att vi leder i stort sett hela tiden så kan vi aldrig vara lugna, eftersom vi gör så många misstag.

Järpen försökte hämta in ett 5–3-underläge i sista perioden men kunde aldrig etablera något riktigt tryck, ens i slutminuten. Det ändå tredje raka segern för Bräcke.

Strömsund–Nälden 7–5 (2-0–2-2, 3-3)

Mål Strömsund: Henrik Larsson 2, Markus Danielsson 2, Robin Sidén 2, Jocke Carlsson.

Nälden: Fredrik Norring, Gustav Boberg, Andreas Schelvan, Martin Jonsson, Kalle Burman.

Matchen: Strömsund gör sin bästa match för säsongen inför drygt 200 åskådare hemma i Dunderhallen.

– Det såg bättre ut i allting för oss. Vi går ut och kontrollerar första perioden bra, berättar Håkan Carlsson, lagledare i Strömsund.

Nälden kom in bättre i matchen i andra perioden, innan Strömsund drog ifrån till 6–2 en bit in i tredje perioden. Men i slutskedet blev det ändå lite dramatik.

– Vi får avsluta med att spela boxplay, först fem mot fyra i en minut och därefter sex mot tre när Nälden tar ut målvakten. Då är det vår målvakt Jesper Norlin som räddar oss. Han gör en grym match.

Plus i Strömsund ger vi också till Markus Danielsson.