Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första klippet från årets julkalender

Årets julkalender är inte långt borta - och det verkar bli en spännande och mystikfylld historia.
"Piratskattens hemlighet", som årets julkalender heter, är full av spänning och magi.

Magiska skattkartor och finurliga ledtrådar varvas med elaka skurkar och kampen mellan ont och gott. SVT utlovar både allvar och skratt i årets julkalender, som heter "Piratskattens hemlighet".

Handling: Piratskattens hemlighet utspelar sig längs med Orkidékusten vid Medelhavet dit syskonen Minna och Sam åker tillsammans med sin mamma för att fira jul. När de kommer dit får de veta att Orkidékusten är hotad och att det bara finns en sak som kan rädda den – piraten Aquilas sedan länge försvunna skatt. Minna och Sam bestämmer sig för att rädda Orkidékusten och ger sig tillsammans med sin kusin Bianca ut på jakt efter piratskatten. Det visar sig snart att de inte är de enda som är ute på skattjakt och barnen hamnar mitt i ett både läskigt och spännande äventyr.

"Piratskatten hemlighet" är inspelad i Kroatien 2014 och har premiär i SVT1 klockan 07:15 den 1 december.

Skådespelare och regi:

• Lea Stojanov, Buster Isitt och Alexandra Breschi spelar barnen Minna, Sam och och Bianca.

• Manus till Piratskattens hemlighet är skrivet av Ida Kjellin och Sofie Forsman som har samarbetat med Tomas Tivemark och Johan Kindbom.

• Regissör är Anna Zackrisson.