Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första passet för Chad och James

Det går fort i den stora fotbollsvärlden. Fråga bara Chad Bond, 21, och James Burgin, 19.
– Förra veckan kallade managern in oss på rummet, nu står vi här, säger ÖFK:s nya Swanseakillar medan de sneglar på snöhögarna runt arenan.

Orsaken till att de sneglar på snöhögarna är enkel – de har aldrig sett sådana förut:

– Visst har vi snö ibland på vintern, men inte så här, säger Chad Bond och James Burgin fyller i:

– Fotbollsmässigt är det här helt nytt, jag har aldrig tränat i såna här förhållanden. Det är verkligen kallt att andas.

ingen av killarna ångra sitt snabba beslut i förra veckan.

– Vi fick helt enkelt ett erbjudande av vår coach Roberto Martinez i förra veckan, han tyckte att det här vore en bra chans för oss att få spela riktiga tävlingsmatcher under några månader, säger Chad.

Båda två slog till ganska omgående och efter en lång resa under måndagen stod de till slut på Jämtkraft Arena. Igen.

Båda fanns nämligen med vid Swanseas försäsongsträning i Östersund i somras.

– Hemma spelar vi i reservlaget och det är som det är, vissa veckor är det ingen match alls och vissa veckor är det två stycken mitt i veckan. Här får vi spela fotboll på det sätt som man ska, träningar på veckorna och matcher på helgerna.

– Och det är också skillnad på att spela reservlagsmatcher och riktiga träningsmatcher, säger Chad.

– Ja det tror jag ... och att döma av den första träningen så är inte skillnaden så massiv som man skulle kunna tro. Det kändes som ett normalt pass där hemma, säger James.

tvåmålsspel var det anfallaren Chad som hann visa upp sig mest. Naturligtvis delas inga betyg ut i det här skedet men Chad såg ut att ha bra touch, teknik och speed – blir spännande att se i mer krävande sammanhang.

– Min styrka som spelare är väl just tekniken och snabbheten, och förhoppningsvis ska jag väl vara hyfsad som målskytt också, säger Chad.

James om sina styrkor som spelare:

– Det beror lite på var jag spelar i laget, jag spelar var som helst på vänsterkanten ... men om jag ska plocka ut något är det väl min fysik och min fart, att jag hinner vara med i spelet i båda riktningarna.

kommer att stanna i Östersund i tre månader och båda verkar förväntansfulla.

Chad summerar förhoppningarna:

– Det är ett äventyr som man ska passa på att njuta av, men jag är helt inställd på att det här kommer att vara positivt för min karriär ... och sen hoppas man ju kunna göra något bra för Östersund också.