Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första spadtaget för ridklubbens nya anläggning i Åre

Byggstarten av nya hästsportanläggningen i Åre är bara ett par veckor bort. I den första etappen blir det två ridbanor och ett stall. I nästa etapp ska ridhuset byggas.

Annons

Det är med imponerande enträgenhet som Åre ridklubb arbetat för att skapa en ny arena för ridsporten. Arbetet, som pågått i över sex år, såg ut att gå i lås.

Men i våras gick klubben på en nit när Tillväxtverket lät meddela att det inte skulle bli ett EU-bidrag. Då var det nära att hela projektet gick i graven. Ridklubben är ju i skriande behov av nya lokaler eftersom den nuvarande är för liten och utdömd som arbetsplats.

– Får vi inte pengar så lägger vi ner projektet och ridklubben. Vi kan inte vara kvar där vi är nu, sa projektledaren och eldsjälen Elisabeth Hallbäck till ÖP inför beslutet.

Men klubben beslutade att inte ge upp trots bakslaget utan valde i stället för att fortsätta att kämpa för att ridsportintresserade ska kunna ägna sig åt sin sport. I somras kom man överens om att dela upp projektet i två delar. Den första etappen handlar om att komma i gång med ridbanor och stallet.

Anna Jonell, Åre Ridklubb, berättar att det återstår några detaljer men att bygget snart är i gång.

– Förhoppningsvis kommer vi i gång med markarbetena om ungefär två veckor, berättar hon.

Anläggningen ska byggas på en sluttning som ligger strax ovanför E14, cirka 3,5 km öster om Åre samhälle. Området omfattar drygt 2,7 hektar.

När stallet, som ska ha plats för 30 hästar, och ridbanorna är på plats kan hästarna flyttas från nuvarande lokal.

– Målet är att hästarna ska kunna flytta in i oktober eller november innan snön kommer.

Nästa steg är att försöka få finansiering för att kunna bygga ridhuset. Ridhuset ska placeras på en av ridbanorna.

Anna Jonell berättar att det var en medveten strategi att gå vidare med projektet trots att man inte har pengar till själva ridhuset.

– Vi tänker att när man ser att vi lyckats få igenom del ett och man kan se vilken fantastiskt plats det är så kan det bli enklare att söka pengar.

Läs fler nyheter från Åre:

Randonnée - skidåkning på riktigt

Ultimata guiden till Åres pjäxdans

Ordförande i Åre kommunstyrelse om nya bostäder i Duved: "Kör på"

Här vill Pigge Werkelin bygga 80 nya bostäder i Duved

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om vad som händer i ditt närområde.

Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android.