Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första utlandsproffset på plats

Den 208 centimeter långe centern Trevor Gruis gjorde sina första träningspass med Jämtland basket på måndagen.
– Det kommer ta några dagar att bli av med jetlagen och komma i form, säger 22-årige Gruis.

Jämtland Basket blir första anhalt i proffskarriären för amerikanen Trevor Gruis som kommer från spel med South Dakota College.

Det var en trött Trevor Gruis som pustade ut efter det andra av dagens två träningspass.

– Det var lite annorlunda och lite tufft. Jag har ju inte spelat eller tränat på det här viset på ett tag, min senaste match var ju i mars, säger Trevor Gruis, jetlaggad efter tre flygningar.

– Men jag vill inte skylla på det allt för mycket!

Collegespelaren Gruis som snittade 11 poäng och 5,8 returer den senaste säsongen får en viktig roll som Jämtlands nye center.

– Trevor kommer bli den viktigaste positionsspelaren eftersom vi bara kommer ha en spelare med hans fysik och repertoar, sa coach Torbjörn Gehrke till Sporten tidigare i sommar.

Så här säger Trevor om sina förväntningar inför sin första säsong utomlands.

– Jag vet inte jättemycket om den svenska ligan, men jag ville ta mig iväg ut och jag ska försöka hjälpa laget. Coachens mål är att vi ska ta oss till slutspel. Jag sätter lagets mål först, och i andra hand mina egna, jag kommer inte gå ut och försöka göra saker som kan skada laget för att uppnå egna mål.

Den nye amerikanen ska också försöka hålla unge Mattias Markusson, 215 centimeter, bakom sig när det gäller spelminuterna på centerpositionen.

– Jag hoppas det! Jag har spelat mot några i den längden hemma i USA. De är lite annorlunda att spela mot. De kan förlita sig på sin längd, medan jag måste utnyttja min basket-iq för att få iväg mina skott.

På tisdagen börjar även kroatiska guarden Mario Pesut träna med laget