Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första välkomstskylten på plats

Härjedalens kommun har gjort en storsatsning på att få till en enhetlig profilering när det gäller välkomnandet till kommunen längs vägarna. Den första jätteskylten sattes under tisdagen upp vid Huskölen, bredvid vägen mellan Kårböle och Ytterhogdal.

Nu börjar de nya välkomstskyltarna komma på plats. Vid Huskölen arbetade Kalle Johansson och Tomas Ruprecht för fulla muggar med att få den drygt fyra meter höga skylten på plats.

– Det är en rejäl skylt. Vi har gjutit en rejäl platta för att förankra den mot väder och vind. Fundamentet väger 5,5 ton och skylten ungefär 600 kilo, berättar Kalle Johansson som lyfte skylten på plats med grävskopa.

Under onsdagen ska skylten längs riksväg 84 mellan Kårböle och Älvros komma upp och när allt är klart ska alla infarter till Härjedalen ha likadana välkomstskyltar.

– Jag tror det blir 10-15 skyltar som ska upp, säger Tomas Ruprecht.