Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstärkt hopp inför nästa dom

Domen som går Jämtkrafts väg i frågan om Långforsen var väntad, säger Tommy Borgh, ansvarig för elproduktionen.
– Domstolen går emot Kammarkollegiet på punkt efter punkt, säger han.

Tommy Borgh håller inte med Älvräddarnas ordförande Christer Borg om att ett av domskälen är märkligt eftersom det tar in i beräkningen att dammen i dag delvis är raserad.

Vad betyder det inför nästa fråga som rör renovering?

– Vi blir bara stärkta eftersom vår ansökan innehåller en faunapassage. Då kommer all fisk och all fauna att kunna passera dammen och inte bara vissa, säger han.

Som bekant pågår två domstolsprocesser där den första tar ställning till om Jämtkrafts tillstånd ska återkallas eller inte. Den andra innebär att Jämtkraft ansöker om att få renovera och sätta igång kraftproduktionen efter flera år.

– Vi ser den andra processen som fristående, men nu har vi fått förstärkt hopp om att vi ska få tillstånd. Vi vill göra något riktigt bra i Långforsen och säkerställa den biologiska mångfalden med en faunapassage men samtidigt producera el, säger Tommy Borgh.

Hur tror du allt slutar?

– Vi är förväntansfulla.