Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstör inte jakten!

Jägarnas Riksförbund (JRF) har i skrivelse till länsstyrelser, regering med flera framfört synpunkter på dagens älgförvaltning, bland annat föreslår man att landets viltvårdsområden ska upplösas.

Detta vore ren och skär katastrof för över 100 000 jägare och små markägare då deras möjlighet till meningsfull jakt kraftigt skulle försämras. Detta gäller inte bara älgjakt utan även all annan jakt, som till exempel jakten på björn, hare, skogsfågel och räv.

Dessutom skulle viltvården bli lidande då viltvårdsområdena är stora sammanhängande områden, med ofta små och ägosplittrade marker.

JRF:s förslag skulle också slå sönder långvarig jaktlig gemenskap/kamratskap då de flesta viltvårdsområdena bildades för flera decennier sedan.

I landet finns över 1500 viltvårdsområden. Mer än 100 000 privata markägare är med i dessa och deras medelareal är cirka 50 hektar.

Svenska Jägareförbundet arbetar alltid för en ansvarsfull jakt- och viltförvaltning. Viltvårdsområdena är en av flera viktiga hörnstenar i detta arbete.

Sven Gunnar Sivertsson

ordförande Jägareförbundet Mitt Norrland

Karl Gustav Abrahamsson

ordförande Jägareförbundet Västerbotten

Mikael Samuelsson

ordförande Jägareförbundet Norrbotten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel