Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunna skoterförare återfunna efter stort sökpådrag

De två skoteråkare som saknats sedan 02.00-tiden natten mot torsdag har återfunnits, enligt polisen. Männen försvann någonstans kring området runt Röjan, mellan Vemdalsskalet och Rätan i Bergs kommun. En av männen ska ha skadat ett knä och uppges behöva sjukvård.

Personerna, båda män, färdades på en mindre skotermodell av märket Arctic Cat och ska ha varit välklädda för väderleken.

Omkring tio fjällräddare deltog i sökandet efter männen, som anmäldes försvunna av en anhörig vid 06.00-tiden på torsdagsmorgonen.

Vid 10-tiden på torsdagen hade ännu inga fynd gjort i sökandet efter männen, men en kort stund senare kom rapporter om att en privatperson hittat två skotrar omkring tre kilometer ifrån Röjan.

En stund senare meddelade polisen att båda personerna var återfunna och välbehållna.

Uppdatering 11.30:

De båda männen ska ha kört en varsin skoter. Enligt uppgifter till polisen har den ene föraren fått stopp på sin maskin och på grund av snörök kört in i den andra skotern. Förarna visste vid den tidpunkten inte var de befann sig utan har gått i skogen sedan dess.

En av männen har skadat ett knä och är i behov av sjukvård. Ambulans är tillkallad till platsen.