Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne Carlos kan bli dödförklarad

Anhöriga till den försvunne Carlos Pizzarro Cortes har ansökt om att dödförklara sonen. Skatteverket har inlett processen om dödförklaring.

Annons

Det har nu gått över tio år sedan Carlos Pizzarro Cortes försvann. Senast han sågs var söndagen 9 maj 2004 i centrala Strömsund.

Trots flera utredningar har polisen inte kunna få fram vad som hänt med Carlos Pizzarro Cortes som var 22 år vid försvinnandet.

En tid misstänkte polisen att Carlos Pizzaro Cortes hade blivit påkörd och dödad av en bilist som sedan försökt gömma kroppen. 2007 greps och häktades en man i 50-årsåldern som misstänkt för vållande till annans död. Den mannen släpptes. Åklagare avskrev misstankarna mot mannen.

Senast 2009 tog polisen ett nytt omtag med polisutredningen som fortfarande är aktuell.

Under alla år som utredningen har pågått har det inte funnits tips eller uppgifter i förhör som gett en antydan om att 22-åringen försvunnit frivilligt för att hålla sig gömd och inte heller att något kidnappat eller rövat bort honom.

Polisens uppfattning är att Carlos Pizzarro Cortes sannolikt är död. Det skriver polisen i sitt yttrande till Skatteverket.

Skatteverket gör bedömningen att det finns en hög grad av sannolikhet för att mannen är död.

Det finns även anhöriga till Carlos Pizzarro Cortes som motsätter sig dödförklaring.

Skatteverkets beslut att kungöra dödförklaring kan överklagas inom sex månader.

Carlos Pizzarros Cortes försvinnande har gäckat alla. Han bodde på ett gruppboende i Strömsund. Det gjorde han på grund av en utvecklingsstörning.

Den här måndagsmorgonen dök han aldrig upp på dagverksamhet som han skulle. Hans bostad var tom och hans röda cykel var borta.

Kvällen vid 18-tiden innan hade han sett på sin cykel. Efter det slutar alla spår.