Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne jägaren har hittats

Den jägare som varit försvunnen i ett område nära gränsen till Jämtland har hittats.

Annons

Strax innan klockan tio på söndagsförmiddagen kom mannen gående längst en skogsbilväg i sökområdet och hittades av en polispratull. Han ska enligt polisen mår bra efter omständigheterna.

– Han har gått vilse och nu vill han tillbaka till brorsan och pappan som befinner sig i jaktkojan, säger Markus Grahn, vakthavande befäl på polisen.

Den 45-årige mannen var blöt och kall men behöver inte söka vård. Mannen har tillbringat det senaste dygnet i trakterna av Stor Laxsjön, vid stora och lilla Häggsjön väster om Viksjö. Mannen hade ingen mobiltelefon och bara en skjorta på sig.

– Det var en van jägare som vistas mycket i skogen så han har klarat det bra.

Jägaren som gått ut i skogen för att jaga småvilt i går kom inte tillbaka till den uppgjorda mötesplatsen och vid 18.30 på lördagskvällen larmades polisen. Fem patruller, varav två hundpatruller, skickades till området som ligger norr om Stor-Laxsjön nära jämtländska gränsen.