Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunnen man återfunnen vid liv – överlevde på det han hittade i skogen

Mannen som varit försvunnen sedan i början av juli efter en fisketur i närheten av Duved har återfunnits vid liv i Ottsjö.

Annons

Efter att en man i 60-årsåldern från Stockholm anmäldes saknad från en fisketur den 2 juli, har polis, hemvärn, fjällräddare och organisationen Missing people gjort omfattande eftersök tills de var tvungna att ge upp.

Men nu har mannen hittats vid liv. Vid 16-tiden på lördagen påträffades han av två kanotister i den västra delen av Ottsjön.

Mannen har berättat för polisen att han överraskats av ett åskväder och på väg hem gick fel. Under hela den tid han varit borta har han rört sig i området och vissa nätter övernattat i fäbodar.

– Han har ätit det som han hittade i skogen och druckit vatten, säger Henrik Hansson, vakthavande befäl vid Östersundspolisen.

Från Duved till Ottsjö är det cirka 15 kilometer fågelvägen.

– En stark bidragande orsak till att han överlevt är att han behållit lugnet och haft förmåga att hålla modet och motivationen uppe, säger Henrik Hansson.

I nästan två veckor har mannen vandrat omkring ensam.

– Efter omständigheterna mådde han gott när han återfanns, säger Henrik Hansson.

Mannen är förd till Östersunds sjukhus.